duminică, 4 martie 2012

Culoarea linistii.

Sunt 22 de spire de metal, intortocheate special, pentru a sprijini intr-un cadru foi ce vor fi impregnante cu cearneala ta verde. Culoarea este de o liniste crunta, ce taie in interiorul retinei tale cu fiecare particula de lumina, cate un impuls si il arunca pe spre nerv, ca poate el il va prinde si il va da mai departe spre a fi procesat. Se vrea cunoscuta ca si culoarea linistii.
Dar nici de gand nu iti va trece sa estimezi verdele la un asemenea nivel, exista oamenii care urasc verdele si linistea li se arata ca fiind albastra.
Nu pot sa inteleg de ce anume te chinui sa schimbi culoarea ta de liniste, si cauti in disperarea ta cerneala rosie spre a imi demostra ca vei reusi sa pictezi linistea in orice culoare doresti, putand-o reprezentand chiar si neagra. Dar vezi tu, subiectivitatea, din pacate, ne desparte atat de tare, incat pana si cele mai mici farame se pot arata diferit. Neuronii mei nu merg pe aceleasi sinapse ca si ai tai, iar ideile ipotetic de la un inceput comun au ajuns divergente, mergand atata de departe, incat, nimic, absolut nimic nu pare sa se lege la o mica comparatie.
Eram la linistea neagra, acea liniste ce nu poate fi deranjata de nici un impuls, fiind eterna si infinita. Exista cazuri de organisme obisnuite cu linistea neagra, neputand fi atinse sau modificate de orice stimul exterior. Dar, pe langa asta, exista si acele fiinte ce confunda linistea neagra cu o tristete ipotetic solida, care ajunsa la un nivel maxim de toleranta, se arata ca si o liniste. Este acel echilibru prost intretinut de cei ce nu se vor schimbati.

Ma intreb cum e sa traiesti cu o liniste rosie. Un fel de flacara ce arde si calmeaza, speciala spiritelor care nu vor sa se simta captive intr-o stare de repaus, necesintand mereu ceva nou care sa ii impulsioneze..

Eh, linistea mea e doar albastra. Este asemeni unui lac, foarte adanc, cu valuri line. La fiecare stimul reactioneaza lansand mici valuri concentrice ce pana la urma se pierd.. dar modificare care le-a indus va exista ca si piatra in interiorul apei.

Ma intreb ce fel de piatra esti sau vei ajunge...

Niciun comentariu: